Дружно, злагоджено, активно – саме так включилися у підтримку наших захисників жителі Черепашинецького старостинського округу. Ось і під час минулої акції їм вдалося переробити 500 кілограмів свіжої риби, яку напередодні наловили у громадському ставку.
Чоловіки ловлять, жінки стали на переробку. Як повідомляє Калинівська міська рада, «гарячим цехом» стало кафе місцевої підприємиці Наталії Бортник.
Домашні оселедці та рибні консерви готували з любов’ю та турботою, щоб там, у гирлі війни, відчули це тепло і надійний тил.
«Така акція у нас проходить не вперше. З перших днів війни наші люди плетуть сітки, роблять м’ясні та рибні консерви, печуть смаколики»,
розповідає виконуюча обов’язки старости Черепашинецького старостинського округу Наталя Черниш.
Перший улов активісти переробляли вже на другому тижні війни. Тоді консерви спробували робити вперше: не все вдалося одразу, проте тепер жінки громади мають чітку технологію. Почищену рибу вимочують, маринують, у кафе розкладають по банкам, а вже потім власники автоклавів розбирають їх до своїх домівок, звідки повертають виготовлені консерви, які й відправляються на фронт.
Частину риби переробили, а частину роздали родинам військовослужбовців – їм теж потрібна підтримка. Староста підкреслює, що така спільна активність робить громаду більш згуртованою, об’єднує і додає сімейного тепла.
Ще раніше зарибок для громадського ставка надавала міська рада, а тепер люди й самі приносять гроші на його закупівлю, адже побачили, яку користь для громада несе риба в умовах війни, – пишуть Малі Міста України.
Нагадаємо, раніше ми писали, яка мрія Героя розширила асортимент продукції для воїнів від волонтерів Калинівщини. Готують з любов’ю передаючи цей посил і на фронт. А він доходить! Так, один із воїнів-земляків, котрий на декілька днів приїжджав у відпустку, прийшов до волонтерів зі словами подяки, адже там, у гирлі війни, за сотні кілометрів від дому, смакував цими консервами з рідного краю зі сльозами на очах – наскільки зворушила його ця передача від земляків.