#Сміла У понеділок, 26 травня, в місті Сміла Черкаської області зафіксували випадок масового отруєння серед дітей. Постраждали учні однієї школи, повідомляють джерела в правоохоронних органах. За наявною інформацією, ввечері до медичних закладів Сміли та сусіднього міста було доставлено десятеро школярів із симптомами харчового отруєння. Стан дітей оцінюється як стабільний, загрози для життя наразі немає.

Попередньо встановлено, що діти могли отруїтися продуктами харчування ще 24 травня під час перебування за межами міста. Обставини інциденту з’ясовуються. Правоохоронні органи вже відкрили кримінальне провадження за статтею, що передбачає відповідальність за порушення санітарних норм та правил, що спричинили масове отруєння або створили загрозу поширення інфекційних захворювань. Триває слідство.
Наш Телеграм_канал: Черкащина Малі Міста

Харчові отруєння – поширена проблема в теплі пори року по всій Україні. Аби вберегтися від небажаних наслідків та не зіпсувати собі здоров’я, варто пам’ятати про продуктами, які становлять особливу небезпеку влітку: молоко, та м’ясо, продукти з їхнім вмістом. Різноманітні ряжанки, йогурти, кефіри, сири та бринза при поганій термічній обробці, недотриманні санітарних норм є головними джерелами бактеріальних токсикоінфекцій. М’ясо та м’ясні продукти так само небезпечні, якщо купуються в сумнівних місцях у неперевірених продавців.

Не варто забувати, що отруєння продуктами – це порушення умов зберігання, зокрема, це стосується молока. Риба та яйця, також, становлять загрозу: риба часто містить токсини або може бути заражена мікроорганізмами, а яйця – це основне джерело сальмонельозу. Немиті, зіпсовані овочі та фрукти також є джерелами літніх отруєнь. Нагадаємо й про те що на Черкащині вже зараєєстровано два випадки ботулізму за цей сезон – в обох випадках отруєння відбулося від вжитку саме в’яленої риби. Будьте пильними. уникайте споживання домашньої риби та вздутої консервації! Також, по наближенню грибного сезону варто дотримуватись правил безпеки і з цим продуктом